18 Mar

Avsnitt 23 – Ingen kärlek i livspåsen

23 personer är vad födelsedagsparadoxen utgår ifrån. Men det är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta tjugotredje avsnitt händer följande: Henrik pratar om spököverkänslighet, Frida deppar om sin livspåse och David är hårig.

Dessutom: plopp (snuskigt?), skidåkningsidioti, alien hand syndrome, jordens undergång (uppföljning), religiös hemskolning och så lite kreationism. Och mycket mycket mer förstås! Låna oss dina hörselorgan så lånar vi dig lite snack.

 

[display_podcast]

För dig som vill veta allt:

Alien hand syndrome

Daniel Karlssons film om kritiskt tänkande

Plopp blev flopp

Sierskor i sökande efter försvunnen man

Spöken i Hong kong

Harold Camping erkänner att han hade fel

Hemskolade barn i Texas

Star wars-spelet = homopropagande (och påven hatar lite på homos igen)

Flattr this!

6 thoughts on “Avsnitt 23 – Ingen kärlek i livspåsen

 1. Hej,

  Ni är den roligaste skeptiska podcasten. Jag vet inte hur många stjärnor jag ska ge, eftersom jag inte vet hur många det finns att ta av. Estmatet är 300 miljarder i Vintergatan allena och då är det fjuttigt att bara ge fem, tycker jag. Så jag avstår den övningen, men vill gärna att ni ska fortsätta i samma stil som ni tidigare gjort.

  Angående hemundervisning. Trist att bibeln är så styrande i amerikansk undervisning och att så många amerikaner får en så skev bild av världen. Men tyvärr är det på väg åt samma håll i Sverige. Skolverket utreder hur man ska göra högstadiefysiken mer genusanpassad, på fullt allvar vill man göra om fysiken för att bättre passa samhällsklimatet. Det här är farligt: att ändra fysiken att passa genusanalysen är inte ett dugg bättre än att anpassa geologin att passa första mosebok. Dessutom: om man låter åsikter trumfa sanningar har man kastat alla, precis alla, argument mot kreationismen. Vi måste skydda naturvetenskapen, den har gett oss svar, trygghet, mening, enighet och framgång på ett sätt som ingen religiös eller politiskt idé någonsin har gjort.

  • Hej JollyRoger! Stort tack för din fina recension, den gjorde oss väldigt glada.

   Hur är det tänkt att man ska genusanpassa fysiken menar du? Det låter ju helkonstigt.

   /Frida

 2. Sorry för det sena svaret. Här en pressrelease.

  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/hogskolan_i_gavle/pressrelease/view/5-5-miljoner-fraan-vetenskapsraadet-till-genusprojekt-inom-laerarutbildning-533256

  De här passagerna oroar mig:
  “[…] kan leda till att undervisningen i naturvetenskapliga ämnen förändras, både med avseende på innehåll […]”.
  “[…]genus i relation till naturvetenskap och som lyfter fram naturvetenskapen som kultur[…]”.

  Jag tolkar det som att om flickor tycker att naturvetenskap är tråkigt ska man luckra upp den. Jag som är konspiratoriskt lagd ser att man försöker lägga dimridåer över naturvetenskapen så att den kan passa in i postmodernismen. När genusforskningen och biologin kommer på kant med varandra, kan man avfärda det hela med “teach the controversy”.

  Och ja, jag tror inte att kön och sexualitet endast är sociala konstruktioner, till skillnad från delar av den radikalaste genusrörelsen. Mitt starkaste “bevis” är att om det så vore så skulle tex homosexualitet kunna “botas”. Historien visar att så inte är fallet, judar och zigenare har seglat på en räkmacka genom historien om man jämför med bögarna.

 3. Och här är en rapport som nuvarande rektorn för Södertörns högskola skrivit om fysik. Om det är mycket text kan man börja på sid 49, där den vetenskapliga metoden fashistförklaras. Hela rapporten går i samma stil.

  Det här är alltså en person som vår regering tycker är lämplig att leda ett lärosäte. Kanske dem mest lämpade, tyvärr.

Leave a Reply