08 May

Avsnitt 30 – Storseansen

30 – så många år man brukar få leva innan man upplever sin första ålderskris! Men 30 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta trettionde avsnitt gör vi saker lite annorlunda. David berättar om hur hela kvackeriet en gång startade, Frida uppdaterar er om hur Kvack!s första IRL-träff gick och Henrik har varit på storseans. Vi lägger krutet på att prata om seansen. Vi har inspelningar, reflektioner och reaktioner. Stort tack till de lyssnare som bidrog till det hutlösa inträdet: Peter Lundin, Emma Lindqvist, ett par som vill vara anonyma och våra Flattr-donatorer. Vi bjuder också på ett nytt fast inslag – Kvack you! – lett av David.

Vi ber om ursäkt för att podden kommer lite sent och för att Fridas ljud är crappy. Tekniken arbetade emot oss denna gång och Henrik har slitit som ett djur för att få ihop det trots allt. Så inget jävla klag om ljudet. Lyssna eller stäng av, men det är ett himla bra program så vi råder er att hålla ut trots allt!

[display_podcast]

För dig som vill ha all info:

Dödsbra bokning

Veckans KvackYou!

Benny Rosenqvist

Flattr this!

10 thoughts on “Avsnitt 30 – Storseansen

 1. Vad använde du för att spela in, Henrik? Funkar en vanlig biltelefon? Är inspelning explicit förbjuden på andespex på samma sätt som de brukar vara på konserter?

  • Jag använde en Zoom H4n som jag hade i väskan och med en sk “Mygga” clippad till utsidan av väskan.
   Benny säger att man inte får spela in då det kan komma fram personliga detaljer, men det är inte ett framträdande som en konsert då publiken är en deltagande part. Och om han vill att man inte skall få spela in bör han behöva erkänna att det är ett uppträdande och i så fall säger han på så sätt att han inte har kontakt med andar utan bara hittar på, det är hur jag har förstått det när jag läst på.

 2. Pingback: Kvack så mycket! « newtonbloggen

 3. Ja nu har jag suttit här o hört på ert kaffe prat…”Om jag får tycka..så Mindre slö prat.Utan kom till saken med en gång….Ankedoten var okej..
  Benny har jag bara sett på Tv o han går bort….O nu skall jag lysna…*****Huva mig vad dyrt***Är detta Svart eller Vitt????
  Medicin****Pillerburken…
  Ja så kan man med få i hopp sina pengar..””Ljus o kärlek”

 4. Fem platta jordglobar av fem till storseans-avsnittet. Hoppas att man får höra mer från sånt tjafs, men snart blir era ansikten för kända så att ni blir stoppade i dörren. =)

  • Tack! Det är nog mest pengar som hindrar oss i nuläget. Har du tips på något vi borde göra är det bara att höra av dig till oss så ska vi försöka rodda ihop till det. Jag skulle gärna gå på lite seanser och sånt.

 5. Kul med “Veckans KvackYou”, fortsätt men den! Podcasten växer hela tiden vad gäller innehåll och kvalité. Jag skulle önska att Frida, som ju är helt suverän på att författa texter, kunde ha en egen kort punkt i podden motsvarande Anders “Veckans utbrott” i Skeptikerpodden. (Om det är för tidskrävande skulle jag vara nöjd om Frida läser några utvalda delar från skepchick. :^)
  Sedan en liten korrektion, Plejaderna är en förhållandevis närbelägen öppen stjärnhop. Dvs en samling tämligen, från samma gas- och stoftmoln, nyfödda stjärnor som en och en pga gravitationella krafter kommer att slungas ut i vår galax. Precis på samma sätt som vår stjärna en gång i tiden gjorde.

  • Åh tack! Det var väldigt snällt sagt, gjorde min morgon. Som det är nu har vi precis introducerat veckans kvackyou, så fler fasta punkter kanske blir lite mycket. Men vi kan absolut ha det i åtanke framöver!

 6. Pingback: Prata med de döda: James Van Praagh Testad | John Houdi - En skeptisk vy

Leave a Reply