27 May

Avsnitt 33 – Människan är mer komplex än en präriesork

33 – vid den grad enligt Newton-skalan då vatten kokar. Men 33 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din finaste podcast Kvack!. I detta trettiotredje avsnitt undrar Frida om ölintag och bloduttag kanske inte bör sammanfalla, David tycker att grisar hör hemma på tallriken trots att svinen ofta sitter bakom spåkulorna och Henrik håller med om att människan är mer komplex än en präriesork.

Dessutom: vi rättar fel, akta er för pianostämmare, Henriks fantastiska anekdoter, synska djur mm mm mm. Ge oss ett öra och få ett ljud! Gilla oss, följ oss, betygsätt oss.

[display_podcast]

För dig som vill veta ALLT:

Podcasttips: Radio Houdi och Mellan svart och vitt

Oliver Sacks (läs allt han skrivit!)

Vi hade fel om synestesi i avsnitt 31

Hantverkare får ha kniv

Blihomo.nu

Homosexualitet kan inte botas

Synsk gris

Kärlekspiller

Skattemiljoner läggs på en (1!) elallergiker

Veckans KvackYou går till Katrine Kielos för denna krönika. (Och här är Fridas text om den.)

Flattr this!

One thought on “Avsnitt 33 – Människan är mer komplex än en präriesork

  1. Den osynliga handen är faktiskt ett begrepp inom nationalekonomin, myntat av Adam Smith. Det finns fortfarande idag liberala ekonomer (framför allt i USA, men till viss del även i Sverige) som tror att den osynliga handen fungerar så att ju mindre staten lägger sig i, desto bättre kan marknaden själv reglera sig. Alltså att all statlig inblandning stör den osynliga handen.

    Själv (och som jag förstår det större delen av iaf de svenska ekonomerna) så är jag av åsikten att den osynliga handen finns, men att den blir satt ur spel på de delmarknader där det finns så kallade imperfektioner (kan tex vara monopol eller utsläpp).

Leave a Reply