16 Feb

Avsnitt 96 – USA, 2014

96 – talet mellan 95 och 97. Men 96 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta nittiosjätte avsnitt upprepar Henrik år och land, Frida snackar kända bedragare och David berättar om en döv präst som blev ateist.

Dessutom: debattera på Världen idag, spaghettimonstret, tigrar och massa annat! Ladda hem vårt snack så har du något att fylla örat med i tre kvart/en timme.

[display_podcast]

NYHETSRONDEN

Föräldrar håller barn hemma från skolan pga djävulen

Kansas vill göra diskriminering lagligt

Porrberoende – finns det eller inte?

Coneheads på riktigt

Astronomer hittade svingammal stjärna

Spaghettimonstret censureras

Oklar tidigare koppling mellan cancer och kraftledningar

Tigrar i privat ägo vanligt i USA

Självmordsbombarinstruktör sprängde sig och eleverna

Satir delat som sanning återigen

John Houdi nära dö i allergichock

Rullstolsburen fick konstig ramp
DISKUSSION

Storbedrägeri i Uppsala

Döv präst blev ateist
Veckans Kvack You går till Per Kronlid, misogyn abortmotståndare i Kristna Värdepartiet.

 

Flattr this!

7 thoughts on “Avsnitt 96 – USA, 2014

 1. Hej,

  Lysande avsnitt som vanligt!

  Jag har också i min enfald försökt att diskutera med Bength Gustafson men det slutar med att han använder någon bakvänd härskarteknik där han påstår att man kan inte kritisera bibeln om man inte studerat den så ingående som han har och då han har den kunskapen om bibeln som en ateist omöjligt kan ha ger det honom per definition rätt. Likaså om man ställer frågor så har han väldigt svårt att bemöta dem ingående utan kommer ofta med motfrågor.

  Jaja, jag tycker att ni rockar tjockt och ser fram mot varje nytt avsnitt!

  • När jag har försökt diskutera med Bength så har han valt att avsluta diskussionen med motivationen att jag inte är “saklig”. Han vägrar konsekvent konkretisera vad han egentligen menar med något alls egentligen, slänger sig med felaktiga definitioner och gömmer sig, som du säger, bakom hur enormt säker han själv är. Han har dock förklarat för mig att han inte förmår sig vara minsta lilla skeptisk eller ifrågasättande gentemot sin egen tro, vilket egentligen är ganska skrämmande.

   Men jaja, dessa människor kommer alltid att finnas, som tur är verkar de här i marginalen.

   • Hej,

    Jag för just nu en ganska ingående diskussion med Bength där han faktiskt svarar hela tiden. Diskussionen är hövlig och lugn men han har himla svårt att konkretisera sig.

    Diskussionen pågår under “Gudsbevis – Korset” där jag skriver under namnet Gunnar.

    • Ja, han är hövlig, svarar (någorlunda) osv, men att få ur honom något konkret där han visar på någon som helst kapacitet för ett bredare resonemang ter sig mer eller mindre omöjligt.

     • …också ledde han in diskussionen till abort… chansen att kunna diskutera detta med honom är väl lika stor som om det var Rolf Lampa jag pratade med…

Leave a Reply