07 Sep

Avsnitt 116 – trovärdighet inom nonsens

116 – atomnumret för livermorium. Men 116 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta etthundrasextonde avsnitt släpper vi en liten bomb, Henrik utmanar två meningsmotståndare och så tyder vi drömmar.

Dessutom: religion, kollodialt silver, blått blod, Jesus, Gull Hellsvik och massa annat förstås! En timmes ljud har vi att bjuda på den här gången, hoppas du har en timmes lyssning över.

[display_podcast] 

INTRO

Magic in the Moonlight

Kvack <3 Acast

ICE-bucket revisited

Sturmark debatterar Kristna Värdepartiet

Vinn resa till rymden!

Esberitox

Tipstack till backoija

 

NYHETSRONDEN

Ungdomspastor spred barnporr

Stal surfplatta, anmälde tiggare

Fatwa till IS

Pizzaost-vetenskap

Fler turer kring Pernilla Hagberg (mer att läsa här och här)

Blått blod räddar liv

Man torterad av IS, vägrade konvertera

Såg Jesus i mal

 

DISKUSSION

Sverigedemokrat avslöjad med naziarmbindel

Drömtydning på Aftonbladet (och här är “experten“)

Lärare avskedad pga text (och elev avstängd pga text om dinosaurieskjutning)

Metabolism i labb

Veckans Kvack You går välförtjänt till Pia Hellertz och Kostdemokrati, som uppmanar folk att ta kollodialt silver mot ebola. Det är inte bara totalt verkningslöst mot ebola utan även farligt på en hel massa sätt.

Tusen Kvack 1 till rekorn Fredrik Plahn som utmanar normerna med målade naglar.

Tusen Kvack 2 går till Fredrik Boltes, för hans smarta sätt att protestera mot Sverigedemokraterna i SR.  

 

Bonus: Lilla Edet Represent!  Skärmavbild 2014-09-06 kl. 10.28.02

 

Flattr this!

3 thoughts on “Avsnitt 116 – trovärdighet inom nonsens

 1. När det gäller debatten mellan Sturmark och KvPs Per Kronlid så var den överlag kul och upprörande på samma gång.

  Kronlid gjorde sig inte i debattklimat alls. Antingen kunde han inte svara eller så svarade han på ett så dåligt sätt att nog alla borde insett vilka tokerier han förespråkade. Mycket lite framkom om varför KvP faktiskt tycker som de tycker (annat än de är outbildade inom biologi eller att bibeln säger det). Och nästan varje gång Kronlid fick en fråga försökte han kontra med en egen vilket än mer fick honom att framstå som helt ovetande, såhär ungefär:

  Sturmark: Varför vill ni förbjuda aborter? Inser ni inte problemen?
  Kronlid: Varför vill ni inte förbjuda aborter?
  Sturmark kommer här med en rad anledningar och refererar till vetenskapliga rön och sociala omständigheter
  Kronlid ser besvärad ut och byter ämne

  Att på allvar stå och förespråka bland annat förbud mot homovigslar, abort, provrörsbefruktning samt att vilja införa rätt för föräldrar att misshandla sina barn kan inte vara lätt. Jag vet inte om Kronlid insåg hur rent ut sagt ond hans ideologi framstod i denna debatt.

  Senare i frågestunden dyker även en av KvPs mest obehagliga representanter Mats Selander upp och håller en flera minuter lång och påfallande tokig monolog. Så svamlande att moderatorn var tvungen att avbryta honom. En av huvudpunkterna verkade dock vara skadehantering av Kronlids dåliga insats eftersom flera personangrepp mot Sturmark framkom. Vad jag har sett och läst av Selander så är det lite märkligt att han inte själv tog på sig rollen som partiledare när han uppenbart är så drivande inom partiet.

  Hursomhelst var det en debatt då jag flera gånger fick pausa för att antingen lugna ner mig eller för att försöka förstå vad Kronlid ens menade samt förundras över vilken tvättäkta fundamentalist han är. Sturmark tog isär honom efter konstens regler vilket jag vill ge honom all credd för.

 2. Vurmare för alternativ-/naturmedicin brukar ju ofta framhäva att dessa inte ska ha några bieffekter. Jag tycker då att det är lite lustigt med kollodialt silver, som inte har något annat än just bieffekter. Hur tänkte dom där tro…? Jag kanske inte är tillräckligt öppensinnig för att förstå detta!?

Leave a Reply