07 Sep

Kvack! skriver avtal med Acast

Tiden är mogen för att vi ska kunna börja utveckla Kvack! som en skeptisk plattform riktad mot en bredare massa. I dagens podcastbrus är det svårt att göra sig hörd om man inte är känd via andra medium, men vi kommer nu få precis den push vi behöver för att komma framåt på många sätt.

Vi har skrivit avtal med podcastplattformen Acast, som idag huserar Sveriges största podcasts (Värvet, Alex & Sigge och många fler). Detta innebär att vår distribution och bakomliggande teknik kommer skötas av Acast framöver, vår feed kommer alltså också gå över till dem och finnas på http://rss.acast.com/kvack.

När vi kontaktades av Acast var den centrala punkten för oss att detta samarbete skulle ge mervärde för dig som lyssnar. Acast tillhandahåller en teknisk lösning som gör det möjligt att på ett snyggt och intuitivt sätt inkorporera material i podcasten på ett sätt som tidigare inte varit möjligt. När vi pratar om ett ämne kommer du i spelaren/appen få upp vidare information, länkar till videoklipp, WikiPedia och en massa annan matnyttig information. Du kommer alltså utöver lyssnandet få en visuell upplevelse samtidigt som bidrar till helheten på ett mycket snyggt sätt.

Ni som lyssnar på podcasts via Acast redan idag känner till att reklam då förekommer i podcasten. Vad det handlar om är dock ungefär en minut per avsnitt, totalt fyra reklamsnuttar spelas upp under hela programmet, och detta är inte störande. Företagen som gör reklam påverkar heller inte alls vårt material, vi vet inte ens vilka företag som köpt reklam i vår podcast, så allt material du hör i vår podcast är 100% redaktionellt, en princip som Acast värnar om lika mycket som vi i panelen.

Reklamen kommer vara positiv även för dig som lyssnar, då den ger oss intäkter som vi kommer använda för att utveckla verksamheten och kunna producera lite andra typer av material. Det kommer fortfarande vara aktuellt och ha nyhetsvärde, precis som allt vi tar upp, men vi får möjlighet att producera eget material på ett helt annat sätt. Vi hoppas att ni håller med om att detta är värt en minuts reklam varje vecka.

Samtidigt som detta sker kommer vi uppdatera vår grafiska profil, ändra om lite på hemsidan och snygga till oss lite sådär generellt. Vi är dock kvar alla tre i panelen, så inga nyheter på den fronten, men vi hoppas att ni alla vill vara med oss i detta och att ni kommer fortsätta lyssna, samtidigt som vi naturligtvis hoppas att vi tack vare Acast kommer kunna attrahera ännu fler lyssnare.

Kommentera gärna och säg vad ni tycker, er input är viktig för oss! Vi vill också ha förslag på vad ni vill höra mer av framöver, kanske smyginspelningar av tveksam verksamhet, rapporter från skeptiska konferenser eller liknande.

Gör er röst hörd, vi gör detta för er!

Flattr this!

7 thoughts on “Kvack! skriver avtal med Acast

    • Det kan säkerligen stämma, då är det nog att spela vid valfri podcast-spelare eller iTunes som gäller. Acast ska dock lanseras även utomlands vad det lider.

Leave a Reply