18 May

Avsnitt 149 – Den oomkullrunkeliga Lambertz

149 – det avsnitt av Rederiet där vi får veta om Beatrice verkligen bara vän med doktor Bergvall. Men 149 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta avsnitt pratar David om en varmblodig fisk, Linda (som hoppar in för Frida) har span på nämndemän och Henrik har varit i Falun.

Dessutom: Göran Lambertz, Thomas Quick, Olle Häggström, Antivaxxare, The Food Babe,  Transpersoner, Skitlandet Ryssland, Fett, Fiskar, Nämndemän, Borgmästare, Kaliforninen och säkert 40 000 miljarder andra saker!

Och en liten fil!

NYHETSRONDEN

Lagförslag slår mot antivaxxare i Kaliforninen

I skitlandet Ryssland ska inte transpersoner få gifta sig

Jurrasic Park på riktigt, fast ändå inte!

Intervju med “The Food Babe” (Vani Hari) går sådär

Änglar istället för terapi?

Fett andas ut

UFO var inte UFO, visade det sig

Är nämndemannasystemet verkligt rättssäkert? Spoiler: Nej

Kubas vaccin mot lungcancer nu mer allmänt tillgängligt

Borgmästare Pest mot borgmästare Kolera

Första varmblodiga fisken upptäckt

DISKUSSION

Olle Hällström äger upp Lambertz sannolikhetskalkyl

Lambertz förlag orkar inte heller läsa hans bok verkar det som

TUSEN KVACK

Katten Murre

INSÄNDARE

Om ändå alla tvingades på kristendom, vad fint det skulle vara! (Tipstack: @accordionaction)

Flattr this!

4 thoughts on “Avsnitt 149 – Den oomkullrunkeliga Lambertz

 1. Saknar i det närmaste helt kunskap och åsikter om Quickfallet men tyckte det var lite intressant hur ni först säger (typ, i den andemeningen i alla fall) att Råstam har investerat sååå mycket tid i det här så han skulle ju inte ljuga om vad han kommit fram till bara för att några meningar senare säga att Lambertz investerat så mycket i det här så han på ngt sätt övertygat sig själv om att han har rätt eftersom alternativet skulle bli för smärtsamt.

  Får lite känslan att ni alla inte är så objektiva i fallet som ni kanske vill tro. Kan ha helt fel där dock, men det är känslan jag fått under det att ni pratat om detta.

  Vill annars bara tacka för en synnerligen trevlig pod. En av en handfull jag lyssnar på varje avsnitt och gillar’t!

  • Tackar, ja det är en svår fråga och svårt ämne att ha full insikt i och våra diskussioner är just våra lösa tankar i ämnet.

 2. Jag är osäker, men jag tror inte att glansfisken den första varmblodiga fisken man har upptäckt, utan den den första varmblodiga benfisken, eftersom t.ex. vithajen lär vara varmblodig.

 3. Hej kvackarna – jag hörde ni jämförde Quickcirkusen lite med Homeopatitänket. Kan ni inte snacka om hur det är typ samma agerande som i påstådda medium-branschen på så många sätt och vis

  Där är det mesta, hittepå = förträngda minnen, bevisen = spöken, bevisen för bevisen = finns inga, förvrängningen av bevisen, bortförklaringarna och smutskastningen av kritiker med flera Sektliknande = Quickgänget, sopandet under mattan av fakta med mera med mera… Quick kör hot-reading, shot-gunning och cold-reading o.s.v.

Leave a Reply