26 May

Avsnitt 150 – Maximalt med Mad Max

 

150 – antal år DN fyller i år. Men 150 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta etthundrafemtionde avsnitt är Frida fascinerad över en ny bank som komma skall, Henrik har hittat konspirationsteoriernas hemvist och David har nöjesprogrammerat värdelösheter.

Dessutom: djävulsbarn, daggmaskregn och det-var-inte-bättre-förr. Och massa annat! NU KÖR VI!

En fil, en fil, en jättefilfil!

NYHETSRONDEN

Daggmaskregn

Lärare käkade upp hamster

Healer drar tillbaka stämning av skeptiker

666-barn

Antigaypräst var gay

Börje Peratt missförstår biologiska läkemedel (och här är lite info från Läkemedelsverket)

Portugals drogliberala experiment

Inget var bättre förr

Tv-profil erkänner övergrepp

Präst begick övergrepp mot småpojkar

Big up till 22-årig sikh

Fundamentalism och extremism, psykisk sjukdom?

Nunna chockad över förlossning

DISKUSSION

Sanna Ehdin startar bank 

Konspirationsteorier om allt

Tiggeri ej organiserat

LOKALKVACK

Lökdiskriminering

Flattr this!

5 thoughts on “Avsnitt 150 – Maximalt med Mad Max

  1. När Börje Peratt inser att biologiska läkemedel förutsätter GMO kommer han nog ganska snabbt bestämma sig för vad han tycker…

    • Peratt har mycket riktigt redan skrivit om sin artikel. Nu är han inte alls lika positiv längre. Han skyller sitt misstag på att en gammal gubbe han läst om använt begreppet “biologisk medicin” annorlunda än vad de slemma Big Pharma gjorde i sin press-release.

  2. David undrade om ‘bank’ var ett skyddat ord. Det är det. Ett företag som bedriver bankverksamhet måste ha ‘bank’ i namnet. Tvärtom gäller också, ett företag får inte ha ‘bank’ i namnet om man inte har eller håller på att söka banktillstånd.

    Banktillstånd finns på flera nivåer man behöver söka separata tillstånd för olika typer av tjänster. Ägnar man sig åt endast en tjänst, i liten skala kan man komma undan enklare.

    Fast om man verkligen vill göra det Susanna/Sanna (Oceania) Ehdin/Wiedswang/Möller/Anandala beskriver är det nog enklare att förhandla fram ett paket med en befintlig bank där de andra woowooarna ställer upp som borgensmän.

    Jag ser som största problem i affärsidén att folk som inte tar effektiv medicin inte blir botade och kan börja betala tillbaka lånet.

Leave a Reply