13 Dec

Avsnitt 167 – Plötsligt, 100000 år senare!

167nån restaurang med grymma fisk/skaldjursrätter, men 167 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta etthundrasextiosjunde avsnitt beskriver Henrik en rolig bild, David berättar lite fakta om ormbunkar och Frida kritiserar en kristen galnings legobil.

Dessutom: religion. Ja, mest religion idag faktiskt! Dags för julledigt, men först detta avsnitt:

 

En fil!

INTRO

The war on Christmas, internment camp in Illinois

The war on Christmas, internment camp in Illinois

Nyhetsbrev till Henrik

 

NYHETSRONDEN

Skola för familjer med ovaccinerade barn

Zombie-krubba upprör (men DU borde bidra och det gör du här)

Namninsamling mot Donald Trump i England

Kvinna dog under excorsism

Blodsugande klocka

 

DISKUSSION

Militärträning för asylsökande

Ateisters övertro på Darwin

 

TUSEN KVACK går till Karin Meyer på Apotekarsocieteten, för en bra replik i homeopatidebatten. Tusen kvack även till alla som skrev det första inlägget i debatten!
LOKALKVACK!
Fulaste granen

INSÄNDARE

Kompromissa inte med sanningen!
P-O EKDAHL
Replik
Svar till ”Joanna the peacemaker” (8 december):
Ja, kärlek och fred är verkligen ­något som är värt att eftersträva. Men det får inte medföra kompromiss med ­sanningen.
En ytlig jämförelse mellan Bibeln och Koranen uppvisar vissa likheter. Det går att finna uttryck för detta, även i andra religioners skrifter.
Utifrån en sekulär uppfattning är ­religioner skapade av människor som ett resultat av längtan att påverka tillvaron och finna svar på de stora livs­frågorna. Faktiskt beskriver Bibeln detta också i berättelsen om Babels torn.
Människorna ville bygga sig upp till Gud av egen kraft – resultatet blev ­konflikt och oförmåga att förstå ­varandra.
Religionens dogmer och beteenden blev då som nu, exklusiva och verktyg att fördöma/förfölja andra, därför att ”vår” väg är enda sanna vägen.
Bibelns sanning, grundad i Nya ­Testamentet, håller med om att det inte finns någon väg från människa till Gud. Men, på tvärs med alla andra religioner, finns det en av Gud själv öppnad väg ända fram till varje människas hjärta. En människa kan inte bidra med ”en enda millimeter”. Gud själv betalade hela priset.
Den kristna trons väg börjar således inte i teologiska lärosatser, präktiga ­beteenden eller religiösa handlingar, utan i mötet med Den Uppståndne och sedan ett fortsatt liv med Honom.

Flattr this!

4 thoughts on “Avsnitt 167 – Plötsligt, 100000 år senare!

  1. Lite sen att lyssna på det här avsnittet. Men snälla. Stora utbrott av vattkoppor är inte ovanligt i Sverige heller. Vattkoppor ingår inte i det nationella programmet, utan endast riskgrupper vaccineras. Vaccination är en för viktig fråga för att tramsa bort med en sån här artikel!

    • Håller med om att det är en väldigt viktig fråga, och vi pratar om det ofta och då blir det gärna lite tramsigt ibland. Men det är bra när vi har uppmärksamma lyssnare som håller koll på oss. Tack för min kommentar.

Leave a Reply