15 Feb

Avsnitt 173 – Upphetsad mjölk

 

173 – en motorväg i Japan. Men 173 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta etthundrasjuttiotredje avsnitt berättar Henrik lite om upphetsad mjölk, David reder ut senaste nytt inom rymden och Frida har varit på Skåne-turné.

Dessutom: lyssnarfråga, konstiga lagar och lottovinnare.  Och en hel del annat! Lyssna nuuuu!

och för de som gärna laddar ner, en .mp3

NYHETSRONDEN

Lottovinnare stäms av pastor

Flyktingar skyldiga till få brott

Hatad ledamot död

Vissa typer av sex förbjuds i Michigan

Dawkins har fått en stroke – och lite böner

Samvetsgrundad vägran
DISKUSSION

Opastöriserad mjölk

Gravitationsvågor!

 

Flattr this!

6 thoughts on “Avsnitt 173 – Upphetsad mjölk

 1. http://www.snopes.com/michigan-senate-crime-against-nature/

  Claim: The state of Michigan has passed a law banning oral and anal sex.

  mostly false:

  WHAT’S TRUE: The Michigan senate amended a portion of the state penal code dealing with animal cruelty without removing old, unenforceable language that criminalizes sodomy.

  WHAT’S FALSE: Michigan has passed a new law banning oral and anal sex.

  […]

  While it is true that the Michigan Senate recently passed a bill that included language referring to a person who commits “crimes against nature with mankind,” several misconceptions about this piece of legislation have been widely spread:

  First, this isn’t a new law. The Michigan Penal Code was first written in 1931, and it included the language in question long before the January 2016 senate vote of amending portions related to animal cruelty. Second, while this bill did pass the state senate by a 38-1 vote, it has not yet been passed by the state house of representatives or signed into law by the governor. Finally, in 2003 the Supreme Court struck down Texas’ sodomy law in 2003 and invalidated similar sodomy laws in 13 other states. Although several states (including Michigan) still have laws on the books criminalizing sodomy, these laws cannot be enforced.

  GOP Senator Rick Jones, one of the sponsors of SB219, said that the language referring to “crimes against nature” was purposefully left intact in order to give the bill a chance to pass through the senate:

  […]

  The Michigan Penal Code still contains language stating that a person who commits “crimes against nature with mankind” is guilty of a felony punishable by up to 15 years in prison. While this language is outdated and in direct opposition of the Supreme Court’s Lawrence v. Texas ruling, it still requires the efforts of lawmakers to be removed. When the Michigan Senate passed SB219, the senators opted for reasons of practicality to focus on implementing stronger animal cruelty laws and ignore language referring to a unenforceable, decades-old sodomy law.

  • Ah! Tack så mycket. Så skönt. Undrar hur jag lyckades missa den på snopes. Men tur att vi har uppmärksamma lyssanre.

 2. Agnes Wold skrev en krönika i Fokus nr 41 om hur bra opastöriserad mjölk är. Den finns i sin helhet på Fokus hemsida. Det finns även några kommentarer, både positiva och negativa.

Leave a Reply