14 Mar

Avsnitt 177 – Akupunkturism

177 – antal miljoner detta bygge kostar.  Men 177 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta etthundrasjuttiosjunde avsnitt snackar David om en profets trasiga skinka, Henrik snackar om Ken Skinka och Frida har hittat en broschyr som inte handlar om skinka.

Dessutom: råmjölk, vapen och dödshjälp. NU KÖR VI!

FIL

NYHETSRONDEN

Fira med råmjölk, typiskt dålig idé

Skägg – bra för hälsan?

Muslimer tillber tydligen en gud som inte finns

Supertramp

3-dprintad ryggkota

A-Z  över alternativmedicinskt skitsnack

Vapenivrare skjuten av sitt barn

Barn dött pga föräldrars bullshit

Scientologikyrkan betalar fortfarande ingen skatt

Blodtransfusioner påverkas av kön

Profet sprang mot lejon, blev sönderriven

Ken Skinka  fabulerar fritt
DISKUSSION

Akupunktur-myter

Coywolf

Alternativmedicinbroschyr

Assisterat självmord (och en bra, men sorglig, text att läsa)

Flattr this!

7 thoughts on “Avsnitt 177 – Akupunkturism

 1. USB-kablar: Det är oftast något tryckt på kontakten på den sida som skall vara “upp”. En relief t.ex.
  Dödshjälp: Det som talar emot dödshjälp tycker jag är att det är svaga människor som mår dåligt, då kan jag tänka mig att man inte vill vara till last och väljer att dö av den anledningen. Omgivningen och samhället sparar ju pengar om jag försvinner. Det vore väl bättre att satsa på hospicevård och se till att man har det så bra som möjligt. Det finns ingen värdig död så det argumentet gills inte tycker jag.
  Problemet när man gör det på ett organiserat är också att det öppnar upp för övergrepp där andra fattar beslutet att det är bäst att du försvinner.
  Som ateist kan jag tycka att livet är väldigt heligt, man får ju faktiskt ingen andra chans. Även om man mår väldigt dåligt nu kan man ju faktiskt få till stånd en förändring och kunna må bättre.

 2. Jag har tyvärr inte hunnit lyssna klart på podden men när det kommer till dödshjälp så har jag funderat mycket på det i mitt liv. Personligen så tycker jag att det bör vara lagligt för såväl dödssjuka såsom psykiskt sjuka. Men även för de personer som bara vill dö. Själv så har jag redan bestämt mig för att jag ska leva mitt liv tills jag känner mig klar och när jag är “klar” så väljer jag själv att dö eller inte. Jag tänker inte vänta på att en sjukdom tar mig eller att jag blir för gammal. Då vill jag gärna kunna göra det med viss värdighet och göra det smärtfritt. När mitt liv kommer till det stadiet så kommer jag att döda mig själv vare sig jag får hjälp från en läkare eller om jag blir tvungen att göra det på annat sätt. Vad tycker ni om människor som mig? Ska vi få hjälp av läkare att ta vårat liv eller ska vi hänga oss eller hitta andra sätt?

  • Jag tycker du borde få hjälp att må bättre, det kan vara lättare sagt än gjort men det bör vara utgångspunkten.

  • Med tanke på hur många saker jag är frustrerad över att jag inte får klart, låter hela föreställningen att jag någon gång skulle kunna känna mig klar med livet väldigt lockande. Jag tror inte det kommer att hända under de första 100 åren för min del, men kanske någon gång senare.

   Det jag vill säga är att en person som når dit inte nödvändigtvis behöver “hjälp”. Oscar säger inte här att han tror att han kommer att ta livet av sig för att han inte mår bra. Tvärtom, skulle jag säga.

  • Vad gäller den aktiva dödshjälpen i allmänhet, hör jag till de som tror att legaliserad aktiv dödshjälp, med tillhörande rådgivning etc, är något som skulle kunna sänka självmordsfrekvensen bland folk med mentala problem och folk som har ställt till det i sitt liv.

   Jag är helhjärtat för legaliserad aktiv dödshjälp.

 3. USB:
  Jag har i alla går gått på det att översidan av USB-kontakten har fyra hål i skärmstycket, två på översidan och två på undersidan. De på översidan är genomgående, men de på undersidan är blockerade av plaststycket som kontaktblecken sitter på.

  Evolution:
  Kolla in artikeln https://en.wikipedia.org/wiki/Living_fossil , där skrivs (lite väl uppläxande, den var mindre pratig för två år sen om man kollar historiken) om hur tanken att arter kan förbli oförändrade från generation till generation helt enkelt inte stämmer. Drag som inte är viktiga för överlevnaden och fortplantningen kommer att mutera, blandas och glida över tid.

  Det syns bara inte, för att vi inte har några oförstörda original att jämföra med, DNA förstörs ganska snabbt (sorry, Michael Crichton), utan vi kan bara se att t ex skelettstruktur har behållts intakt, och det kan den ju göra, om en så viktig egenskap redan har nått sitt lokala maximum för artens nisch.

  Här kan man också flika in faktoiden att hajar inte får cancer, för att de har varit kung i sin nisch så länge utan att förändras, och därför har kunnat finlira och få bort såna buggar. Cool tanke, problemet med den är att hajar får cancer.

Leave a Reply