02 May

Avsnitt 183 – Yoga-djävul

183 – genomsnittslängden på medlemmarna i det Taiwanesiska pojkbandet 183 Club. Men 183 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta etthundraåttiotredje avsnitt har Henrik blivit pappa – och det har David också typ! Men inte Frida.

Dessutom: yoga, Äntligen hemma, molnet mm mm mm. NU KÖR VI

filén


NYHETSRONDEN

Boaty McBoatface – nope.

Fox News-kommentator varnar för ateist-president

Pastafari-bröllop

Bilder av himlen stals!

Stämmer föräldrar efter att ha fått böner istället för vård

Omskärelse = åsamka kroppslig skada. Bra jobbat Tyskland!
DISKUSSION

Medicinsk laser

Martin Timell i blåsväder

Kommentar från KTH-Docenten Hanno Essén:

Som fysiker med inriktning mot
elektromagnetism, och tidigare mot kemisk fysik och molekylteori, kan
jag inte se annat än att elektroosmos är trams. Vattenmolekylen är en
dipol och påverkas av en nettokraft endast i ett inhomogent elektriskt
fält. För att få en vandring av molekylerna i kapillära utrymmer måste
man kräma på rejält med fältgradient. Att vattnet skulle vara positivt
på grund av joner, som det påstås, tvivlar jag mycket på.
Elektronerna, eller negativa joner, kommer alltid att finnas kvar i
materialet så någon nettoladdning som skulle påverkas att ett homogent
elektriskt fält finns inte att utnyttja.

Det hela påminner mycket om de allsköns elektriska och magnetiska
vattenrenare som marknadsförts genom åren, men som alla saknar
dokumenterad effekt.
Kristna föräldrar stoppade yoga

IKEA-skylt nedplockad efter kritik

Kritik mot apotek ang kinesiotejp

Veckans Kvack You går till Alliansen + Sverigedemokraterna som driver igenom ett förslag angående att konfessionella inslag ska vara okej vid skolavslutningar i religösa lokaler.

Veckans Tusen Kvack går till vaccinmyter.se för deras kunniga klargörande gällande nytt inköp av pandemrix.

Flattr this!

4 thoughts on “Avsnitt 183 – Yoga-djävul

  1. Reklamen kom (som rätt ofta) mitt i en mening även denna gång. Men för en gångs skull blev det riktigt roligt. Frida säger något i stil med att föräldrar blev upprörda över, sen direkt reklam!

  2. Appropå veckans kvackyou om att konfessionella inslag ska vara möjliga på skoltid i annat syfte än bara undervisning. Oaktat det märkliga med att Liberalerna (iaf med utgångspunkt i sin idépolitiska hemvist liberalismen) vill införa konfessionella inslag i den offentliga skolan (Björklund och hans falang inom partiet är väl för övrigt frireligiös så det kanske är där svaret på mystiken finns i det fallet) så finns det lagliga skäl att våndas.

    Enligt grundlagen (regeringsformen 2:2) så kan ingen tvingas att delta i religiösa sammankomster. Så antingen måste vi bryta grundlagen eller hålla skolavlutningar efter skoltid så att alla de som inte känner sig hemma i religiösa sammanhang slipper. Ett tredje alternativ är ju att faktiskt ha rymliga och passande lokaler för högtidligheter som kan inkludera alla – men sånna crazy-banana idéer ligger bortom högerns horisont verkar det.

    Och problemen slutar inte heller där, för enligt samma grundlagar samt skollagen ska ingen elev kunna tvingas bekänna sina privata politiska eller religiösa åsikter vilket ju indirekt kommer att ske om en elev väljer att avstå från en religiös avslutning. Allt som allt är förslaget fullständigt huvudlöst och jag är mycket besviken på att alliansen gjorde gemensam sak med SD i den här frågan. Jag trodde faktiskt bättre om dem. Blåbrun sörja var det visst?

  3. Angående laser så har jag läst på en hel del och det är som med alla alternativterapier forskningsresultaten spretar åt olika håll, så evidensen för metoden är inte särskilt imponerande. Det som då sticker i ögonen på mig är – att någon tillverkar dessa apparater och säljer dem på bred front för dyra pengar! Och detta utan att först ha gjort riktig forskning som visar att det faktisk fungerar! Hur seriöst är det??

Leave a Reply