10 Oct

Avsnitt 194 – Svensk Getkultur

 

194 – den UFC-gala som hölls i Las Vegas 12 december 2015. Men 194 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta etthundranittiofjärde avsnitt pratar Frida lite om rädslan för tjejbaciller, Henrik läser knäppa grejer om rosa bandet och David undrar varför SD plötsligt bryr sig om dataspel.

Dessutom: barnbidrag, släktforskning, IG-nobel och massa annat skojsigt! LYSSNA NU!

fil

INTRO

Duschmunstycke
NYHETSRONDEN

Desmond Tutu går emot Church of England

Staty över färjeolycka som aldrig skett

Anti-abort-motion från SD

FDA varnar för homeopatiska piller

Kopplade ur högtalare – döms till straffarbete

Polen backar ang kontroversiellt antiabort-förslag

DISKUSSION

Kvinna tvingades byta plats i planet, pga religiös tjejbacillskräck

“Sanningen” bakom rosa bandet

Dataspelsbranschen tar avstånd från SD’s förslag

IG-nobelpriset utdelat (och lite om nobelpriset i kemi)

Flattr this!

3 thoughts on “Avsnitt 194 – Svensk Getkultur

  1. Apropå snacket om släktforskning; Jag jobbar på ett tryckeri och har en kund som då och då kommer in och printar ett ordentligt omfattande släktträd som sträcker sig tillbaka till 1770 före Kristus. 184 generationer tror jag. Vi tar oss genom häftiga fornnordiska namn och passerar kung Nebukadnessar på vägen. Jag känner att det inte är ok att ifrågasätta hennes släktforskning, men det verkar ju definitivt finnas en industri i att lura på godtrogna pensionärer påhittade släktträd. Tanten är så stolt, och det skär lite i hjärtat varje gång jag tycker upp en ny version.

    • Intressant, det har jag inte hört förut, och ja, det låter lite lurigt och om det är så så är det lite cyniskt att lusras på det sättet, det är ju lite svårt att kolla upp om det stämmer. Men kan vara intressant att kolla lite i den branschen om det finns lite lurendrejare där.

  2. Tack till David som konsekvent använde den korrekta benämningen “datorspel” istället för det slarviga och felaktiga “dataspel”.

    Det finns förövrigt ett hyfsat antal spel som bygger på fornnordisk mytologi – jag kan inte säga att någon av dem varit särskilt bra eller minnesvärda dock. Tror det mest lyckade var mys-skräckspelet “Year Walk” som kom för ett par år sedan. I övrigt håller jag med branshorganisationens uttalanden, att det är vettigt att stödja inhemsk spelutveckling, men knappast spelens innehåll.

    Tänkte också på att när diskussionen kom in lite på fri vilja, att det kunde vara kul med ett specialavsnitt som behandlar den här filosofiska frågan mer ingående. Som fil.kand. i bland annat filosofi vore det intressant att diskutera. Fast det kanske mer hamnar under kategorin kvacksnack. Hmm… hur blir jag inbjuden att hålla ett Kvacksnack? 😀

Leave a Reply