01 Nov

Avsnitt 197 – Skarvsladdens födelse

197 – längden i cm hos Felipe VI av Spanien. Men 197 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta etthundranittiosjunde avsnitt snackar Frida om stjärntecken, David pratar om IS-sympatisörer och Henrik rabblar låneord.

Dessutom: påven, Birro och en insändarskribent i helig treenighet. Nu kör vi!

Och så filen!

NYHETSRONDEN

Elon Musk och takpannorna

Påven Siepen är i stan!

Ny studie om HBTQ-föräldrar till adopterade

Kristna i Friends Arena

Ormgift, löser gåtan om smärtlindring?
DISKUSSION

Bort med låneord (lista med låneord)
IS-sympatisörer (och så länk till en fullständig rapport)
Stjärntecken-chock
Veckans Kvack You går till Marcus Birro för hans svammel om hur kasst Sverige är och hur viktig påven är.
VECKANS SCOOP

Skarvsladdens födelse

INSÄNDARE

Att tävla mot Gud

Flattr this!

3 thoughts on “Avsnitt 197 – Skarvsladdens födelse

  1. Jag uppskattar verkligen Kvack you men börjar tröttna på ert (relativa) okritiska förhållningssätt mot islam. Jag anser alla religioner vara av ondo för mänskligheten. Över tid är religioner, relativt varandra, olika skadliga och i dagsläget anser jag att islam intar den föga hedervärda förstaplatsen ur skadlighetsperspektiv. Detta kommer förstås variera över tid. Med all rätt raljerar ni över kristendomen i era program, rätt okritiskt utan att granska källorna. När det kommer till islam svänger ni ofta 180 grader och väljer ofta att kritisera den som kritiserar; källor granskas och metoder underkänns. Ni skulle lätt kunna fylla hela era program med tokigheter som utförs/sägs i islams namn, men det händer aldrig.

    Jag tror att ni “lider” av samma syndrom som delar av den svenska feministrörelsen, där (det befogade) “hatet” mot SD, och rädslan för att förknippas med deras åsikter, gör att man är beredd att svika sitt feministiska uppdrag mot kvinnor som behandlas illa inom islam.

    Jag hoppas att ni rannsakar er själva och börjar behandla alla religioner på samma sätt, på ert härliga raljerande sätt.

  2. En sak Expressen missar är att det kan vara olagligt att dra sladdar mellan rum om det avser en permanent installation, vilket man nog kan hävda att det här är.

Leave a Reply