05 Dec

Avsnitt 202 – Podcast-van

202 – riktnumret för telefoni i Washington D.C. Men 202 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta tvåhundraandra avsnitt snackar Henrik om illusionen gravitation, David pratar lättkränkthet och Frida har varit poddotrogen.

Dessutom: Hollywood medium, assisterat självmord, huvudtransplantation, yttrandefrihet och massa annat!

fajl


NYHETSRONDEN
Katolska kyrkan i Oslo straffas för fusk

Texas försvårar för abortkliniker

Huvudtransplantation

Psykopater har inte lättare att dölja känslor
DISKUSSION

Man fick assisterat självmord pga alkoholism

Gravitation – en illusion?

Förbjud religiös satir (och här finns UR om satirteckningar)

 

Veckans Kvack You går till YB Södermalm för deras brist på förståelse och till Krister Helin för att han är lättkränkt typ. Och här är lite mer info.
Veckans Kvack You nr 2 går till Jonas Gardell, för att han pissar på ateister.

 

Veckans Tusen Kvack går till Amanda Leander för denna grymma text!
VECKANS SCOOP

Fisk blev fesk. Blev nyhet. 
INSÄNDARE

Stoppa wifi

 

Flattr this!

5 thoughts on “Avsnitt 202 – Podcast-van

 1. Satt och grät i bilen när jag hörde er tala om självmordsklinikerna. Jag ville inte höra, men kunde inte låta bli att lyssna. Drogs tillbaka 25 år i tiden och började minnas min jobbigaste tid i livet.

  • Instämmer med Frida, hoppas naturligtvis att du mår bättre idag, och jag hoppas även att det framgick av vår diskussion att vi hoppats att liknande lagstiftning här i Sverige skulle leda till att du fått bättre/snabbare hjälp vid detta tillfälle och inget annat.

 2. Hollands och Belgiens system tycker jag verkar osunda med mycket gråzoner. Finns det någon forskning som är gjord på detta? Det är tre punkter jag skulle vilja veta.
  1. Finns det risk att sjuka väljer att dö på grund av rädsla att inte bli omhändertagna? Finns det risk att anhöriga får makt att ta beslutet?
  2. Var skall man dra gränsen? Får föräldrar ta livet av ett handikappat barn?
  3. När eutanasi blir normaliserat, börjar läkare ta livet av patienter som inte har uttryckt någon önskan eftersom de inte har något att leva för?

  När det är så många som eutaniseras som i Holland och Belgien börjar i alla fall jag undra om det inte finns sådana effekter.

Leave a Reply