13 Dec

Avsnitt 203 – Komplexa beräkningar

203en luftrenare för hemmet. Men 203 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I detta tvåhundratredje avsnitt är frågar Frida om afrikanskt guld, David tycker att katolska kyrkan ska få patent på att ljuga och Henrik undrar om domedagen är kommen.

Dessutom: Lucia, öl, kejsarsnitt och allén i Trollhättan. Plus massa annat! LYSSNA!

Fajlen


NYHETSRONDEN
Öl säkrar elbilens framtid?

Påven fördömer falska nyheter

Skryt på nätet ledde till husrannsakan

Kejsarsnittet påverkar evolutionen
DISKUSSION

Elisabet Höglund tycker till om Lucia

Bajs och onani i kyrkan (plus ett förtydligande från kyrkan)

Man låtsades vara flicka på kamrat-sajt

Moderat förskingrar 48 miljoner (och här är lite mer om doktorn som blev lurad)

Går jorden under nu?

Veckans Kvack You går till Arbetsförmedlingen, eftersom de godkänner en jobbannons där det sökes bedragare, dessutom under flaggen “biomedicinsk analytiker”.

Veckans Tusen Kvack går till Karin Wallmander för hennes ypperliga intervju med en SD-företrädare angående deras inställda julbord.

INSÄNDARE

Politikerna går loss med motorsågen? (och lite mer info för den som är intresserad)

Flattr this!

2 thoughts on “Avsnitt 203 – Komplexa beräkningar

 1. Precis som i fallet med självmordshjälp så är inte anonymitet på internet en lätt fråga att läsa. Att kräva bankid för konton på sociala sajter kan nog låta som en bra idé överlag, men jag har även här mina betänkligheter.

  1. Det verkar knappast ha stoppat troll, tokstollar och näthatare i t.ex nyhetstidningarnas kommentatorsfält när dessa införde kravet att logga in med facebook konton för några år sedan. Nu kan såklart FB konton vara fejkade, men det vanligaste tycker jag ändå är personer som helt skammlöst sprider den värsta dyngan kring sig, med namn och bild.

  2. Personer som t.ex. är något annat än hetero vill nätdejta men bor i områden eller länder där allt annat än hetero är direkt skadligt för sin karriär, sociala umgänge, eller i värsta fall liv och hälsa och skulle bli mycket mer isolerade och utsatta. Och det gäller knappast enskilda fall utan en majoritet av världens HBTQ-personer.

  Jag håller såklart helt med om att pedofiler och andra brottslingars aktivitet på nätet under anonym flagg är problematiskt. Jag har bara ingen bra lösning.

  • Gissningsvis är det så att utredningsviljan hos Polisen dessvärre påverkas extremt negativt av just det faktum att i princip alla konton kan vara fejk, och ofta är det. Skulle man ha ett system som gjorde att man kunde avkräva den som kontaktar en att denne inte är anonym så skulle Polisen samtidigt veta exakt vem som gjort vad, och loggarna skulle finnas nära till hands. Sådana utredningar skulle ge dem bra PR och bra statistik, så jag misstänker att utredningsviljan då skulle påverkas positivt. Jag vet folk som näthatat med en handfull olika Facebook-konton, och ingen kan göra något åt detta då de är mer eller mindre ospårbara (använder de proxies osv kan de bli helt omöjliga att hitta). Om konton autentiserades så skulle man också baserat på autentiseringen kunna blockera en person i ett helt nätverk, som exempelvis Disqus, vilket gör att kostnaden för att missköta sig på nätet skulle öka betänkligt.

   Rörande punkt 2 så löses ju den biten ganska enkelt med att människor i den siten helt enkelt inte väljer att blockera personer som inte är autentiserade. Barn bör dock aldrig utsättas för den risken.

Leave a Reply