12 May

Avsnitt 70 – Rondellfilosofen

70 – inget för fransmännen, de säger 60 + 10 istället. Men 70 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din allra bästa podcast Kvack!. I detta sjuttionde avsnitt pratar Frida om varma bilar, David snackar vedervärdiga Sylvia Browne och Henrik filosoferar om rondeller.

Dessutom: bär mot cancer, körskolor, helgon, statistik och myhyhyyyyycket mycket mer. Om du bidrar med örat så bidrar vi med ljudet!

[display_podcast]

IntroSkärmavbild 2013-05-12 kl. 11.05.38

Kul tweet
Rättelse: Podden heter Mellan svart och vitt
Immun.se, sida som insinuerar att deras bärdryck botar cancer (tipstack Jimmy)

Nyhetsronden

Påven helgonförklarade 800 personer

Sams på Tempelberget?

KDU röstade nej till homoadoption

Koppartjuv elchockades

Homeopatiska vaccin godkända i Kanada

Sverige har haft för lite krig?

6000 kyrkor = några hundra konverterade

Australienska anti-vaccare möter motstånd

Korkad brottsling

Konspirationsteoretisk video!

Diskussion

Arresterad för experiment

2-åring dog i varm bil (Och så lite statistik om det. Samt lite statistik om bilolyckor.)

Sylvia Browne skämmer ut sig igen

Flattr this!

8 thoughts on “Avsnitt 70 – Rondellfilosofen

 1. Hej,
  Angående barnetibilenhistorien så tycekr jag autopilotshypotesen låter ganska rimlig. Jag gjorde något analogt när jag med mitt barn i cykelstolen cyklade förbi förskolan och kom halvvägs till jobbet innan jag tänkte på att grabben satt bakom fortfarande. Detta hade ju inga allvarligare konsekvenser än en viss försening så på det planet är det ju inte jämförbart men principen skulle kunna vara densamma.

  Tack för en kul podcast.

  mvh

  Eric

 2. Hej hej! Ville bara säga att det finns stöd i lagen att agera när man ser hund eller barn i bilar.

  “Svenska Kennelklubben (SKK) rekommenderar att först och främst alltid kontakta polisen, är faran större än så bör man se till att man har ett vittne som också kan bekräfta att djuret eller barnet är i fara. Då kan man handla i nöd (Brottsbalken 24:4) och slå sönder bilrutan, öppna dörren och få ut djuret eller barnet så snabbt som möjligt.”

  “Nöd
  Brottsbalken ( BrB 24:4 )
  Den som i annat fall än förut i detta kapitel är sagt, för att avvärja fara för liv eller hälsa, rädda värdefull egendom eller av annan sådan orsak, handlar i nöd, skall och vara fri från ansvar, om gärningen med hänsyn till farans beskaffenhet, den skada som åsamkas annan och omständigheterna i övrigt måste anses försvarliga.
  Betecknande för nöd är att en annars straffbelagd handling betraktas som tillåten därför att den företas i en nödsituation för att avvärja en fara.”

  För att en person ska bli friad från ansvar på grund av nöd måste två förutsättningar vara uppfyllda: dels ska en nödsituation föreligga, dels ska nödhandlingen inte vara oförsvarlig.
  En nödsituation föreligger när fara hotar liv, hälsa, egendom eller något annat viktigt av rättsordningen skyddat intresse.

  http://www.hundsport.se/redaktionellt/artiklar_mapp/hund_i_varm_bil.html
  https://lagen.nu/1962:700

  Tack för bra podcast! =)

Leave a Reply