09 Jun

KvackSnack Sommar 2013

Det har ju precis blivit sommar, och vi på redaktionen behöver ligga ner och sträcka ut våra trötta ben i några veckor. Förra året blev det tyst när vi tog semester, men så är det inte i år, tvärt om kommer ni få njuta av något helt annat än vad ni hört tidigare.

Konceptet med KvackSnack Sommar är väl egentligen mer eller mindre stulet rakt av från Sommarpratarna man kan höra i P1 varje sommar. KvackSnack är skeptikervärldens motsvarighet till Sommarpratare, det är åtminstone tanken med det, och det primära är att ni ska få höra röster, erfarenheter och kunskap från personer ni kanske inte hör så mycket ifrån annars. Skeptiker som har mycket att säga men som inte syns eller hörs i detta medium på regelbunden basis. Därmed absolut inte uteslutet att andra podcastpanelister kommer vara med i framtiden, tvärt om är detta högst sannolikt!

Så, vilka är årets KvackSnackare? Jo:

Vecka 24: Krister Hessling
Krister är musiker, kompositör, robotbyggare och före detta utbildad fältforskare för UFO-Sverige. Utöver det faktum att Krister har komponerat och producerad våra jinglar så har alltså Krister haft rötter i vad vi skulle kalla för “det alternativa”.
Twitter

Vecka 25: Helena Berggren
Helena har över 2000 följare på Twitter, och är inte blyg för att ge rappa och precisa kommentarer närhelst hon stöter på nonsens och dumheter. Hon berör det mesta på ett slagkraftigt sätt, och vi är övertygade om att programmet kommer ge er förståelse om varför hon är så populär på Twitter.
Twitter

Vecka 26: Martin Norman
Martin är en skeptisk hårdrockare med rötter inom det religiösa. Martins uppväxt ger honom unika insikter, något vi på redaktionen tror kommer spela en vital roll i hans snack.

Vecka 27: Lisa Aggeborn
Lisa är en slipad retoriker, vilket är bra när man jobbar som just retorik-konsult och utgör ena halvan av företaget Löfström Retorik. Lisa är inte bara bra på att göra hennes åhörare till bättre retoriker, hon är också bra på att konkretisera vad viss retorik egentligen betyder och hur den bör tolkas.
Twitter | Hemsida

Vecka 28: Mikael Fremling
Mikael är något så spännande som en teoretisk fysiker, tänk dig Sheldon Cooper med social kompetens. Mikael har ett brett intresseområde, vilket kommer speglas alldeles utmärkt i hans snack.
Hemsida

Vecka 29: Angela Larsson
Angela är en feministisk och antirasistik krönikör och debattör. Hon räds inte debatten, och tacklar den på ett sätt många önskar att de kunde.
Twitter

Vecka 30: Andreas Creutz
Andreas är en flitig religionsdebattör och faktiskt före detta präststuderande. Hans bakgrund gör att Andreas kan diskutera religion och religiösa frågor på ett sätt få andra kan.
Twitter | Hemsida

Vecka 31: Hanna Brus
Hanna är legitimerad kiropraktor och bloggar regelbundet på Dagens Medicin. Hanna har gjort sig själv kontroversiell inom sin bransch, då hon tenderar att kritisera de egna leden.
Twitter | Hemsida

Vecka 32: Gesus Pettersson
Gesus är nog Sveriges mest anonyma skeptiker. Jag kallar honom för professionell hjärnspökjägare, hans antagonister har nog en rad andra kreativa namn för honom.
Twitter | Hemsida

Så, det var hela listan. Visst känns det som att det kan bli en ganska bra sommar, trots allt?

En liten disclaimer: Alla som deltar i KvackSnack Sommar 2013 är egna individer med egna åsikter. Kvack!-redaktionen censurerar inga åsikter, detta betyder dock inte att alla åsikter som ventileras delas av Kvack!-redaktionen. Har du problem med något som en person i KvackSnack Sommar 2013 säger, kontakta personen, inte Kvack!-redaktionen.

Flattr this!

Leave a Reply