10 Nov

125 – Googla tidresenärer

125 – den modell av Kawasaki-motorcykel som Fredrik Lindström uppgav att han ägde när han ringde till en Harley-klubb i Hassan. Men 125 är också det antal avsnitt som hittills utkommit av din bästa podcast Kvack!. I det här avsnittet kunde inte Frida vara med, då hon flyttar, men Maria från Skeptikerpodden & Skepchick är med istället! I programmet berättar David om vad goda kristna gör när personer i deras närhet sysslar med häxkonst, Maria pratar om GMO i Colorado och Henrik har svårt att förstå vad Miljöpartiet menar.

Dessutom: Kenneth Sandström, UFO-jägare, Tim Cook, Apple, Ryssland, Marcus Birro, Nya Zeeland, Homeopati, Raymond Burke, Vatikanen, Tidsresor, Klimatförändringar och MYCKET mer!

 

EMPEEEETREEE!

INTRO

25 år sedan!

Månpub i Göteborg

NYHETSRONDEN

Galna lagar mot abort i El Salvador

Rädda inte Dr. X

Statligt finansierad UFO-jägare

God kristen halshugger ond häxa

Tim Cooks läggning gillas inte av Ryssland

Twitterstorm = Marcus Birro

I Colorado behöver inte GMO-produkter märkas

Parlamentsledarmot i Nya Zeeland tycker homeopati ska användas mot ebola

Kardinalen Raymond Burke är inte längre populär inom vatikanen

Amerikansk pastor chockas av Skandinavien (måste ses!)

DISKUSSION

Ja, tidsresor kan vara möjliga

Klimatförändringarna kan begränsas

MP-motion säger att Google ska betala lokala medier

Flattr this!

2 thoughts on “125 – Googla tidresenärer

  1. Jag har försökt leta lite förklaringar bakom varför lokala medier skulle vilja ha pengar av google för besöken de får därifrån. Det jag kommit fram till är att när en besökare kommer direkt till en artikel istället för att behöva klicka sig igenom tidningens struktur visas färre anonser och ger därmed mindre med intäkter. Grundantagandet här är alltså att många av de som hittar artikeln via google hade nyttjat tidningen iaf, fast mer som tidningen vill. Det är något jag är övertygad om att det är felaktigt, men det är ändå ett på något sätt förståligt resonemang. Ett större problem för tidningarna borde väl isåfall vara add blocker-tillägg i browsrarna.

    Sedan pratar ni om att betala, det är så idag att många lokaltidningar (de flesta jag varit inne på) idag tar betalt åtminstonde för delar av det redaktionella innehållet. Svenska dagbladet har en gräns på 25 artiklar i månaden, sen måste du prenumerera. Det blir mer och mer så att man får betala för tidningsinnehållet även på nätet, och en “spotify för nyheter”, där man kan ta del av alla lokalmedia för en prislapp hade varit trevligt (men förmodligen dyrt för privatpersoner). Det har ju länge funnits den typen av tjänster på bibliotek tex (från innan när tidningarna hade hemsidor kommer jag ihåg).

Leave a Reply